U okviru Erasmus+ programa i IF4TM projekta kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu pokrenuto je takmičenje za najbolju studentsku ideju, a pored Univerziteta Metropolitan partneri takmičenja su još 16 visokoškolskih ustanova iz 6 evropskih zemalja. Takmičenje je namenjeno studentima osnovnih, master i doktorskih studija, a cilj je da se među njima podstakne preduzetnička kultura i pruži podrška za osnivanje sopstvenih spin-off ili start-up kompanija. Pored partnerskih visokoškolskih institucija, takmičenje su podržali i biznis inkubatori iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

 

Prijave za takmičenje otvorene su od 15. februara do 25. marta 2018. godine, a studenti mogu da prijave svoje timove od 2 do 4 člana. Organizatori su za pobednički tim pripremili veoma vredne nagrade – od posete partnerskim institucijama u Evropi, do podrške studentima u kreativnom centru, besplatnog zakupa poslovnog prostora u biznis inkubatorima, besplatnih konsultacija u razvoju poslovnog modela ili pomoći u promociji ideje potencijalnim finansijerima.

 

Timovi koji prođu prvu fazu selekcije biće u prilici da kroz set preduzetničkih obuka i mentorske podrške detaljno razrade svoje ideje, razviju poslovne modele primenom CANVAS metode i pripreme ih za lokalna takmičenja koja će biti održana tokom juna meseca ove godine. Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalu koje će biti održano u Privrednoj komori Srbije u julu 2018. godine.

 

Timovi mogu da se prijave popunjavanjem prijavnog formulara koji mogu naći na sajtu projekta www.if4tm.kg.ac.rs i facebook stranici takmičenja www.facebook.com/takmicenje.

 

Pozivamo sve studente Univerziteta Metropolitan koji su zainteresovani da se prijave na ovo zanimljivo i korisno takmičenje popunjavanjem formulara i slanjem na adresu inno.student@metropolitan.ac.rs.