Takmičenje za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu Metropolitan je ušlo u drugu fazu. U ovoj fazi, timovi koji su imali najbolje preduzetničke ideje su pohađali pripremne radionice iz oblasti razvoja poslovnog modela, validacije poslovnog modela, finansiranja ideja i pitch prezentacije. Ove godine su radionice držali uvaženi profesori sa Fakulteta za menadžment – profesorka dr Tatjana Mamula i profesor dr Viktor Radun.
 
Na prvoj radionici, održanoj u utorak 09. aprila, predstavljena je CANVAS metoda za razvoj poslovnog modela, kao i prednosti i nedostaci razvoja različitih poslovnih modela. Potom je bilo reči o izgradnji odnosa sa kupcima, održavanju tog odnosa i percepciji lojalnosti kupaca i korisnika.
 
Drugu radionicu, održanu u sredu 10. aprila, obeležio je finansijski aspekt razvoja start up-a. Na radionici su predstavljeni mogući načini za pronalaženje izvora sredstava za poktretanje i razvoj start up kompanija kao i vođenju finansijske evidencije. Na samom kraju, studenti su upoznati sa načinom kreiranja efektivne prezentacije ideje, koja treba oduševiti investitore i obezbediti sredstva za realizaciju ideje.
 
Studenti koji su ušli u drugu fazu takmičenja imali su priliku da, pored teorijskog osvrta na teme radionica, sa profesorima primene stečena znanja i u praksi na njihovim idejama. Radionice su pružile takmičarima sveobuhvatan uvid u osnove neophodne za razvoj ideje, i omogućile da svoju ideju definišu i razrade. Takmičenje za najbolju studentsku ideju se održava već treću godinu za redom u okviru projekta IF4TM, koji se realizuje uz podršku programa Erasmus+.