Izložba Muzeja Nikole Tesle pod nazivom „Tesla – čovek iz budućnosti“ otvorena je 29. septembra 2018. godine u Muzeju nauke i tehnologije u Šangaju, gde je kreativni direktor izložbe bio Bojan Stevanić, profesor Univerziteta Metropolitan na studijskom programu Dizajn interaktivnih medija Fakulteta digitalnih umetnosti.
 
Ovom postavkom naš Muzej Nikole Tesle je predstavio lik i delo jednog od najvećih umova civilizacije kineskoj publici. Kineska javnost će imati priliku da vidi radne modele i replike nekih od najvažnijih Teslinih pronalazaka. Sama izložba prezentuje priču o Nikoli Tesli, njegovom životu, idejama i dostignućima, kao i značaju koji oni imaju na sadašnjost i budućnost čitavog čovečanstva, na inovativan i atraktivan način kako za odrasle tako i za najmlađe.
 
Profesor Stevanić je zajedno sa svojim „Bulb Creation“ timom osmislio i dizajnirao ovu fenomenalnu izložbu, kao i ostale digitalne sadržaje koji su takođe bili prikazani prošle godine u Cankarjevom domu, u Ljubljani (Slovenija). U timu „Bulb Creation“ je učestvovala i bivša studentkinja Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan Sanela Begović, koja je radila ilustracije i digitalnu pripremu u okviru izložbe „Tesla – čovek iz budućnosti“.
 
Čestitamo profesoru Stevaniću na velikom uspehu koji promoviše našu kulturu, ali i Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, gde studente obrazuju vrhunski stručnjaci i eksperti u svom poslu.