Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvana, učenici Elektrotehničke škole „Rade Končar“ iz Beograd pripremili su kompjutersku animaciju o štetnosti duvanskog dima, pod mentorstvom apsolventa Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Bogdana Brudara. Animacija će biti prikazivana u zdravstvenim ustanovama grada Beograda, kako bi se građani podstakli da razmišljaju o štetnosti duvanskih proizvoda.

 

Animaciju su pripremili učenici 1/7: Nikola Aksentijević, Aleksandar Aksić, Matija Božović, Mihajlo Veličković i Marija Dimitrijević, dok je student i dizajner Univerziteta Metropolitan Bogdan Brudar, mentorisao učenike prvog razreda prilikom izrade ovog fenomenalnog video rada o negativnim aspektima pušenja.

 

Bogdan Brudar je apsolvent Fakulteta digitalnih umetnosti, na smeru Dizajn interaktivnih medija i trenutno je zaposlen kao dizajner na Univerzitetu Metropolitan. Discipline kojima se Bogdan bavi i istražuje uključuju: video art i režiju, 2D i 3D animaciju i dizajn, video i audio postprodukciju, fotografiju i kinematografiju, web dizajn, generativnu umetnost i muziku. Svoj rad takođe posvećuje edukovanju drugih u sferama savremenih digitalnih umetnosti i dizajna.

 

Ovogodišnja tema u fokusu obeležavanja ovog važnog datuma – „Duvan i zdravlje pluća“, odabrana je sa namerom da posebno istakne direktan štetni efekat duvana. U nastavku pogledajte kompjutersku animaciju učenika ETŠ „Rade Končar“, koja je nastala pod uspešnim mentorstvom našeg studenta.

 

Svetski dan bez duvana – http://www.zdravlje.org.rs/