Univerzitet Metropolitan je jedna od vodećih obrazovnih institucija u Srbiji i regionu, a to svakodnevno pokazuje svojim načinom rada i inovativnostima koje  idu u korak sa svetskim univerzitetima. Kako je na UM-u student u centru pažnje i sve je podređeno njegovom obrazovanju i kvalitetnijem načinu rada, otvoren je i Kreativni centar koji ima za cilj da omogući praktičnu primenu i nadogradnju znanja studenata, đaka i sugrađana kroz saradnju sa privrednim sektorom.
 
Na svečanom otvaranju Kreativnog centra su prisustvovali eminentni stručnjaci iz oblasti obrazovanja, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstvanici vodećih kompanija iz Niša, predstavnici sa Univerziteta iz Brajtona, studenti iz Beograda i Niša, zaposleni, predstavnici medija i mnogi drugi. Za svečano otvaranje Kreativnog centra se tražilo mesto više, jer je prepoznata važnost ovog projekta koji je Univerzitet Metropolitan realizovao uz IF4TM „Institutional framework for development of the third mission of universities in Serbia“ koji se sprovodi u okviru Erasmus+ programa Evropske Unije.
 
Na samom početku prisutne je pozdravio direktor Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu, profesor mr Goran Stamenović i zahvalio se svima koji su došli i upriličili ovaj važan događaj za grad Niš. Nakon toga se svima obratio osnivač, predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet koji je imao dosta toga da kaže i poruči studentima. Profesor dr Domazet je studentima uputio mnogobrojne savete, na koji način da razmišljaju o svojoj budućnosti i iskoriste Kreativni centar u „rađanju“ novih ideja. Takođe je napomenuo da se studenti na UM-u uz obrazovanje razvijaju i kao ljudi, što je jako važno i zbog čega su prepoznati od vodećih poslodavaca kao najtraženiji kadrovi na tržištu rada.
 
Ovaj događaj je upriličio i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Marko S. Milenković koji je otvaranje Kreativnog centra uvrstio u bitnije događaje značajne za samo obrazovanje studenata u Srbiji i pohvalio način rada Univerziteta Metropolitan. Prisutne je pozdravila i koordinatorka projekta IF4TM Univerzitet u Kragujevcu, profesorka dr Vesna Mandić sa osvrtom koliko je do sada ovim projektom obezbeđeno sredstava univerzitetima širom Srbije za bolji rad profesora i studenata, kao i da smo u koraku sa Evropom. Svoje motivacione govore za studente i kako se stiže do cilja i svetskih klijenata, dali su predstavnici kompanija „MITICON“, osnivač Bogdan Mitić i generalni menadžer kompanije „RCMT IT EUROPE“, Aleksandar Milinčić.
 
Nakon svečanog otvaranja prisutni su mogli bolje da se upoznaju i razmene ideje uz koktel, a studenti su nakon toga imali radionicu „Creative problem solving“ sa gostujućim predavačima sa Univerziteta u Brajtonu i profesorom dr Ričardom Morisom (Richard Morris). Ciljevi održane radionice su bili – razvijanje kreativnog razmišljanja van okvira svakodnevice, predstavljanje i primena metoda i tehnika za ostvarivanje kreativnog razmišljanja, kao i kreativno izražavanje kroz individualni i grupni rad.
 
Drago nam je što je otvaranje Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan prepoznato kao krucijalna saradnja između privrednog sektora i univerziteta, kao i misije Univerziteta Metropolitan koja se sastoji iz tri celine – društveni angažman, transfer tehnologija i kontinuirano obrazovanje. Takođe Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan u Nišu ima veliki značaj u unapređenju obrazovanja grada Niša i razvoju kreativnosti, inovativnosti i preduzetničkih poduhvata kod sugrađana, kao i saradnju sa privrednim sektorom.
 
U nastavku pogledajte video prilog i fotografije sa svečanog otvaranja Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan: