Studenti Grafičkog dizajna su u okviru predmeta Istorija dizajna prisustvovali otvaranju izložbe „Beogradski atlas Jovana Cvijića“, u Galeriji Srpske Akademije nauka i umetnosti u Beogradu.

 

Evo kako je otvaranje izložbe doživeo naš student prve godine Bogdan Brudar:

 

Veoma sam zadovoljan posetom izložbe „Beogradski atlas Jovana Cvijića“ u galeriji SANU. Imao sam priliku da vidim imovinu Jovana Cvijića, kao što su njegovi lični predmeti, nameštaj, umetnička dela iz kuće u kojoj je živeo, prepiska, dokumenta, fotografije i geografske karte. Ambijent je, takođe bio fin. Posebno su me intrigirale viseće knjige koje su bile okačene o plafon duž cele galerije.

 

Izložba „Beogradski atlas Jovana Cvijića” nam je na veoma detaljan način predstavila Cvijićevu bogatu biografiju, kao i njegov rad u oblastima prosvetne, naučne i društvene delatnosti u Beogradu od kraja 19. veka do njegove smrti 1927. godine. Ja, koji smatram da solidno poznajem Cvijićev rad, imao sam priliku da naučim neke nove činjenice o njemu i njegovom radu za koje pre nisam znao.

 

 

Verujemo da studentima mnogo znače posete izložbama koje su od velikih važnosti, kao i da ih motivišu da napreduju u studiranju i svom daljem radu.

 

 

 

Fotografije: studenti Ana Marija Rumenčić i Miloš Knežević.