Univerzitet Metropolitan, kao učesnik na međunarodnim projektima, svojim studentima ove godine obezbedio je putovanja u tri različite države. Naše studentkinje Ana Rodić, Maša Pejčić, Jovana Petrović i Jovana Kovač u okviru Tempus projekta „VisMath“ posetile su Belgiju i provele mesec dana u gradu Gent.

 

„Susrele smo se sa nečim što nismo imale prilike ranije da učimo, zato nam je celo ovo iskustvo bilo interesantno. Naučile smo dosta o vizuelnoj matematici na predavanjima profesora Dirka Hulebruka. Takođe, naučile smo da koristimo program Rhinoceros za 3D modelovanje predmeta koje smo kasnije štampale pomoću 3D štampača“ navode one.

 

Pred kraj putovanja naše studentkinje držale su radionice u Briselu za decu osnovnih i srednjih škola, napomenule su da su radionice bile vrlo interesantne, jer su im približile matematiku na zabavan način.

 

„Stekle smo nova iskustva i upoznale život i svakodnevicu osoba koje žive u centru Evropske unije, odnosno u Belgiji. Ostvarile smo nove kontakte sa studentima iz Srbije koji su takođe učestvovali u ovom projektu koji studiraju u Novom Sadu i Nišu. Upoznale smo i studente koji studiraju na univerzitetu gde smo bile gošće i sa njima ostvarile dobar kontakt radi budućih dogovora oko letnje škole matematike koja će se održati u Beogradu.“ izjavila je jedna od naših studentkinja.

 

Drago nam je da je celo putovanje na njih ostavilo jako dobar utisak obzirom da su veoma zadovoljne: „Što se tiče boravka, bile smo u gradu Gent koji je uglavnom studentski grad, tako da nam je boravak tamo bio interesantan. Pozitivne strane putovanja jesu što smo imale priliku da otputujemo u drugu državu i naučimo nešto o njenoj kulturi, načinu života, obrazovanju. Bile smo u svim većim gradovima Belgije i videle dosta divnih stvari koje su učinile ovo iskustvo nezamenljivim.“