Studentkinja Modnog dizajna Vila Pajkić predstavila svoju kolekciju na reviji ORIGINALS, u okviru BFW-a

Studentkinja Modnog dizajna Vila Pajkić predstavila svoju kolekciju na reviji ORIGINALS, u okviru BFW-a

15.11.2022.

Na 50. Belgrade Fashion Week-u, osim revija poznatih domaćih brendova, predstavili su se i mladi modni dizajneri Aleksandar Latinović, Nenad Pavlović, među kojima je i studentkinja Modnog dizajna, Univerziteta Metropolitan – Vila Pajkić koji su pobedili na takmičenju We Together, IQOS brenda i BFW-a. Revija pod nazivom ORIGINALS održala se u subotu, 12. novembra, na Dorćol Platz-u.

 

Vila je svoju kolekciju posvetila proučavanju dva polariteta – crno i belo, sve ili ništa. “Crno bela fotografija suprotno od prostog naziva poseduje veću dubinu koja se ogleda kroz bogatstvo raznih tonova sive boje. Njenu kolekciju najbolje dočaravaju reči kontrast, čvrstoća, asimetrija, emocija, ulica, repeticija.”

 

Vila svoju kolekciju opisuje:

 

‘’Što se kolekcije tiče, za inspiraciju sam uzela crno-bele fotografije, koje u svom sadržaju imaju elemente kontrasta, čvrstoće, asimetrije, emocija i ulice. Ovi elementi se kroz alegoriju oslikavaju u silueti, strukturi, materijalima i dizajnu samih modela. Htela sam da moja prva kolekcija bude lična i da se projektuje kroz neku moju realnost. U ovom periodu mog života i kroz istraživanje ovih fotografija, došla sam do zaključka da ništa nije u ekstremu, već sve postoji u etru, u međuprostoru svetlosti i tame. Postojanje leži u nijansama. Sivi tonovi ahromatske fotografije, kao balans realnosti, inspiriše moj cilj dostizanja ekvilibrijuma.’’

 

Univerzitet Metropolitan s posebnim zadovoljstvom i ponosom čestita Vili Pajkić na prvoj samostalnoj reviji, na ovako značajnoj manifestaciji, koja je bila uspešna, inventivna i revija koja predskazuje i sluti njen put ka uspešnoj karijeri!