Koliko su studenti Univerziteta Metropolitan svakodnevno uključeni i sa zadovoljstvom učestvuju u društveno odgovornim akcijama, govori i priča o nedavno održanom projektu i akciji – PokrivaLice, gde su se studentkinje Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti priključile grupi dizajnerki neprofitnog udruženja BFW Dizajn kolektiv tokom vanrednog stanja u Srbiji, pojavom pandemije virusa COVID-19, i šile maske za lice, za potrebe medicinskih radnika, volonterskih udruženja, humanitarnih organizacija, kao i svih građana.

 

Uspešna studentkinja druge godine Modnog dizajna, Emilija Zdravković koja je svakodnevno uključena i u humanitarni rad koji organizuje Univerzitet Metropolitan, je tokom novonastale situacije u našoj zemlji i vanrednog stanja stala rame uz rame sa nevidljivim herojima koji su volonterski šili maske za lice. „Koleginica sa završne godine studijskog programa Modni dizajn, Jovana Branić, me upoznala sa akcijom – Spreči klice, pokri lice tj. PokrivaLice, i dalje me uputila ka sjajnom timu dizajnerki: Ivane Vorguce, Anje Plemić, koje su takođe uspešne studentkinje Univerziteta Metropolitan, Nevene Neo i mnogih drugih sjajnih dizajnera i krojača“ – opisala je Emilija prvi susret sa ovom nesvakidašnjom i humanom akcijom.

 

Emilija je istakla koliko joj je zapravo tokom izolacije značila akcija – PokrivaLica, jer je shvatila da joj je šivenje više stotina maski pomoglo da prebrodi teške trenutke u karantinu, a sama činjenica da čini svet boljim mestom, dobro delo i da se zajedno sa drugim koleginicama – dizajnerkama bori protiv virusa COVID-19 kao tim, je stvorila nova prijateljstva. Najbitnije je, kako naša uspešna studentkinja Modnog dizajna kaže – „One ljude koji su nas čuvali napolju, mi smo čuvali od kuća, stvarajući nešto što im je u tim trenucima bilo baš neophodno“.