Studentkinja Emilija Zdravković osvojila 2. mesto na prestižnom „Fashion Incubator by Perwoll“ konkursu za mlade dizajnere

Studentkinja Emilija Zdravković osvojila 2. mesto na prestižnom „Fashion Incubator by Perwoll“ konkursu za mlade dizajnere

9.11.2023.

Belgrade Fashion Week je u maju mesecu raspisao konkurs „Fashion Incubator by Perwoll“ za mlade dizajnere, diplomce i studente mode iz Srbije i ex-YU regiona. Konkurs je organizovan u okviru Beogradske nedelje mode, a finalisti su imali priliku da predstave svoje radove prethodne nedelje 4. novembra, na 52. Perwoll Fashion Week-u. U samo finale takmičenja ušlo je više MET studenata u pitanju su – Ana Vrbić, Helena Plećaš, Milana Šarić, Lena Antić, Tijana Racić i drugoplasirana Emilija Zdravković.

 

Kako je saopšteno iz kompanije Henkel, veliki broj kandidata poslao je svoje radove, a najbolji su dobili priliku da rade sa mentorima Anom Tošić Trajković, Sonjom Krstić, Ivanom Najdanović, Sonjom Jocić, kao i Nenadom Radujević na projektnom zadatku čija je tema održiva moda.

 

Ovogodišnji konkurs imao je globalno aktuelnu temu Rethink Fashion, koja je pružila priliku da se istraže nove ideje i koncepti u svetu mode. Spora moda, koja sve više dobija na važnosti u svetu mode, podrazumeva održiv pristup pri dizajniranju, proizvodnji i konzumaciji odeće, posebno kroz proces reciklaže i redizajna.

 

Čestitamo našim studentkinjama na ovom još jednom velikom uspehu!

 

Posebno čestitamo Emiliji Zdravković na osvojenom 2. mestu, sigurni smo da je čeka još puno velikih prilika!