Studentkinja Ana Krbanjević dobitnica prestižne nagrade na konkursu „Caused effect“

Studentkinja Ana Krbanjević dobitnica prestižne nagrade na konkursu „Caused effect“

1.11.2018.

Kada izaberete da radite ono što volite i upišete fakultet koji će vam dati potrebno znanje, onda na red dolaze neočekivane nagrade i aplauzi. Tako je studentkinja treće godine Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i smera Grafički dizajn, Ana Krbanjević dobila prestižnu, treću nagradu PDP kreativne konferencije u okviru koje je organizovan konkurs za plakat na temu „Caused effect“.
 
PDP kreativna konferencija je održana u Novom Sadu, a žiri su činili uspešni dizajneri: Ivana Radmanovac, Jana Vuković, Mane Radmanović studio Spassky Fisher i Patrik Tomas. Ova Konferencija je jedna od poslednjih preostalih u Srbiji, gde su pomešane teme dizajna i medija. Tokom poslednje decenije PDP kreativna konferencija je kontinuirano rasla i uspela da se proširi kao događaj, koji okuplja najbolja imena iz kreativnih industrija i umetničkih scena iz celog sveta.
 
Ana Krbanjević se prijavila za konkurs i svoj rad osmislila za kratko vreme, kako kaže – čisto iz „eksperimenta“ da bi videla šta prolazi kod struče komisije. Radovala se učešću na izložbi u okviru Konferencije, međutim ispostavilo se da je upravo treću nagradu osvojio njen rad sa direktnim minimalizmom kojim se poigrala na plakatu za temu „Caused effect“. Pored toga što studira Grafički dizajn, Ani je to i svakodnevni hobi uz ilustraciju, a voli da kombinuje tradicionalne i digitalne tehnike.
 
Čestitamo Ani na ovom uspehu i sigurni smo da će njena priča podstaći sve studente da pokažu svoj talenat, a neko će to sigurno prepoznati i nagraditi kada se najmanje budu nadali.