Studenti Univerziteta Metropolitan učesnici projekta ERASMUS+ mobilnosti

Studenti Univerziteta Metropolitan učesnici projekta ERASMUS+ mobilnosti

14.11.2023.

U okviru ERASMUS+ projekta Mobilnosti  (ref. broj 2022-1-RS01-KA131-HED-000067869)  Univerzitet Metropolitan je učestvovao u kratkoročnoj mobilnosti u sklopu kombinovanog intenzivnog programa smar(T) skills: Autumn Tech School“ u organizaciji ACADEMIA iz Maribora, Slovenija. Predstavnici našeg univerziteta su bili: asistent Tamar Vukadinovć i studenti: Antea Primorac, Bogdan Janković, Petar Marković, Tamara Mišić i Uroš Milovanović.

 

Komentare i utiske ćemo vam preneti slikama, video snimcima kao i izjavama od strane studenata koji su učestvovali.

 

1. Antea Primorac:
 
Ono što sam iskusila na Erasmusu daleko je nadmašilo moja već visoka očekivanja. Erasmus mi je pomogao da stvorim mnoštvo prekrasnih uspomena, i da se počnem umrežavati sa ljudima različitih zemalja i zvanja. Evo što mi je sve bilo dragocjeno:

Prije svega, imala sam prilike uživo upoznati sudionike sa Metropolitana, a posebno svoje asistente sa prve godine, prof. Tamaru Vukadinović i Bogdana Jankovića.

Mnogo sam se družila sa studentima iz Tallinna, a kako su oni iz 4 različite zemlje (Estonija, Ukrajina, Nigerija, Indija), to me je iskustvo obogatilo na način koji nikad nisam očekivala.

Izuzetno mi je bilo i iskustvo komunikacije sa uvaženima prof. Doloris Bešić-Vukašinović, i prof. Zoranom Lovrekovićem, sa ATUSS-a.

Ugodno me je iznenadilo saznanje da ćemo posjetiti slovenski superkompjuter, i samo iskustvo posjete je bilo vrlo edukativno i zanimljivo! Također sam, za uspomenu, okinula nekoliko zajedničkih fotografija sa talinskim studenticama! Njih sam inače dodala u listu kontakata, i znamo se čuti.

Ovo mi je bilo prvo konkretno iskustvo timskog rada, te razvoja web aplikacije u frontend okviru (Vue). Tada sam bila spora jer nisam imala predznanja. No, sad kad učimo Angular, shvaćam koliko me je prošlomjesečno iskustvo zapravo obogatilo, i da mi je zapravo veoma pojednostavilo upoznavanje sa Angularom!

Jako bih pohvalila dvojicu programera u svom timu, Martina i Žana, jer su bili jako strpljivi i pozitivni prema meni, te što su mi unatoč tome što sam bila potpuno početnik, ipak dodjeljivali i neke zadatke!

 

 

2. Petar Marković: Generalni utisci su izvanredni.
 
Atmosfera na predavanjima je bila odlična, sama organizacija događaja je bila na vrhunskom nivou, gostoprimstvo takođe.

Predavanja su takođe bila od velikog značaja čak i za članove koji su već imali jako predznanje. Rad u timovima je bio jako intuitivan i omogućava baš lepu interakciju sa drugim studentima koji su došli na predavanja. Sve u svemu, preporuka svima koji su zainteresovani za ovakve događaje.

 

Video sa ovog intenzivnog programa možete pogledati na sledećem linku :

 

https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=XdwoAtOJcMA