Studenti Univerziteta Metropolitan na studentskoj praski preko Erasmus+ Mobilnosti

Studenti Univerziteta Metropolitan na studentskoj praski preko Erasmus+ Mobilnosti

29.04.2024.

U sklopu projekta Erasmus+ Mobilnosti (2022-1-RS01-KA131-HED-000067869) troje studenata Univerziteta Metropolitan je već neki period na studentskoj praksi, to su Ana Radojković student druge godine Fakulteta informacionih tehnologija – na praksi je od janaura u Italiji,  Andrej Janković student treće godine Fakulteta za menadžmet na praksi je od marta u Italiji I student Marko Janev koji je četvrta godina Fakulteta za menadžmet od aprila je u Španiji.  Poslali su nam par slika kako bi vam pokazali svoje trenutne doživaljaje I iskustvo.

 

Ana: Ja sam u malom mestu na samom jugu Italije, Terranova di Sibari, koja je zaista zanimljiva – lokalno stanovništvo je druželjubivo, tim je internacionalan i mnogo se toga vrlo lako nauči, radimo na velikim i zanimljivim projektima, dok se popodne svi družimo, istražujemo prirodu i kulturu. Takođe, imamo besplatne časove italijanskog jezika i meštani nam stalno donose poklone, bilo sveže maslinovo ulje, limun, pomorandže… Zaista bih preporucila svima da konkurisu! U nastavku je nekoliko slika od Ane.

 

 

Andrej: „Dolce vita. U severnom delu Italije postoji efikasan sklad između profesionalnih obaveza i perioda odmora, što se potvrdilo i u mom ličnom iskustvu. Ova sinergija omogućava mi adekvatno vreme da se posvetim unapređenju organizacije Mimma Dreams APS, gde obavljam stručnu praksu. Svakim danom sve intenzivnije uočavam marketinške aktivnosti, dok se pored morske obale same ideje spontano rađaju. Uz pomoć članova organizacije, prijatelja koji studiraju u Trstu sa Sicilije i drugih država, kao i uz pomoć ESN Trieste, dani su pretvoreni u nezaboravno iskustvo, nalik na narativu iz bajki.

Na fotografiji se nalaze Agnese – predsednica, Nunzia – potpredsednica i pas Mimma – Mietta po kojoj je organizacija dobila ime

 

 

Marko: Odlucio sam se za ovu praksu jer mi se zasvidjala opcija koju je nudila moja kompanija, a i zato sto volim da putujem i upoznajem ljude. Za Barcelonu sam se konkretno odlucio jer sam cuo da je prelepa sto se ispostavilo kao istinito, a takodje ima idealne vremenske uslove sto mi je bilo vazno. Do sad sam upoznao par kolega koji su iz Nemacke, Francuske i Italije. Ali ovde sam tek nedelju dana tako da ocekujem da steknem jos prijateljstava.