Studenti Poslovno-obrazobnog centra Univerziteta Metropolitan iz Niša su se nedavno prijavili i upustili u jednogodišnju avanturu projekta – Kreativni karavan, koju sprovodi omladinska organizacija Mladi ambasadori, a koju sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA – Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

 

Četri studenta UM-a iz Niša, sa Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti: Natalija Stojković (GD), Jovan Spasić (FIT), Aleksandra Pavlović (FIT) i Veljko Sićević (FIT), učestvuju u ovom fenomenalnom projektu zajedno sa svojim vršnjacima iz Bugarske, kroz intezivni program gde rade direktno sa malim preduzetnicima kojima je potrebna njihova pomoć.

 

Tokom trajanja projekta učesnici projekta – Kreativni karavan iz Srbije i Bugarske će proći kroz edukativni i praktični deo programa i raditi sa 10 preduzetnika iz obe zemlje. Ovaj program će pomoći preduzetnicima da unaprede svoj brend, marketing kampanju i biznis plan. Celokupan proces saradnje mladih kreativaca i preduzetnika biće sniman i emitovan na regionalnim televizijama u Srbiji i Bugarskoj, a nakon isteka poziva kandidati sa najboljim aplikacijama biće pozvani na intervju.

 

Projekat – Kreativni karavan ima za cilj podizanje nivoa svesti i razvoj veština u oblasti preduzetništva, potrebnih na tržištu rada, među generalnom populacijom mladih u IPA prekograničnom regionu, kroz inovacije u obrazovnom sistemu baziranim na novim modelima komunikacije i prezentacije.

 

Omladinska organizacija „Mladi ambasadori“ postoji od 2014. godine i ima za cilj da jača kapacitet mladih kroz akcije usmerene na multisektorsku saradnju i razvoj svakog pojedinca, sa jasnom idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice. Organizacija uključivanjem mladih u različite oblasti (kulturne, obrazovne, i druge kreativne obuke) želi da predstavi primer i uzor svima, sa misijom da podigne svest i podeli znanje između više generacija u skladu sa evropskim vrednostima.

 

Želimo puno uspeha našim studentima iz Niša i sigurni smo da će njihove ideje i kreativnost kroz projekat – Kreativni karavan promeniti društvo na bolje. U nastavku pogledajte kako je prošao prvi sastanak učesnika ovog nesvakidašnjeg projekta dve zemlje, održanog u Bugarskoj.