Univerzitet Metropolitan u Beogradu je ugostio još jednog street art umetnika, svetski poznatu i nagrađenu Ordenom umetnosti i književnosti u rangu viteza od strane Republike Francuske, Aleksandru Petković poznatiju pod pseudonimom iz srednjoškolskih dana – The Kraljica Vila, skraćeno TKV.

 

Gostujuće predavanje je održano u okviru predmeta Istorija umetnosti, kod profesorke Svetlane Smolčić Makuljević koja studentima Fakulteta digitalnih umetnosti ne retko organizuje kreativna predavanja od strane poznatih umetnika, u okviru koga budu inspirisani, ali i motivisani za izgradnju sopstvene umetničke karijere.

 

Beogradska street art umetnica je počela sa crtanjem grafita davne 2004. godine i nije mogla ni da sanja da će to jednog dana postati njen životni poziv. Punih 17 godina, TKV i dalje radi sa istom strašću i to je momenat koji, kako kaže „ne može da naplati“ i koji je srce svega. Studenti UM-a su imali priliku da u prepunoj učionici zajedno sa street art umetnicom TKV vode dvočasovni dijalog.

 

U ovoj čarobnoj komunikaciji umetnica The Kraljica Vila je pokrenula lavinu pitanja vezanih za umetnički stav studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, pitanja odgovornosti kao budućih umetnika, pitanja identiteta i umetničkog ega. Takođe studenti su izneli svoje stavove o dizajnerskoj praksi, kojom se trenutno bave.