Studenti prve i treće godine sa Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan i ove godine na modnoj manifestaciji Balkan Art Fashion Event” (BAFE). Deseti BAFE biće održan na lokaciji Studentskog Kulturnog Centra (Kralja Milana broj 48) i naši studenti će prikazati svoje kolekcije 9. juna 2017. godine, sa početkom od 20h.

 

Kolekcija i projekat prve godine sa smera Modni dizajn, pod nazivom „Poeme de Equerre“ su haljine izrađene u PVC-u. Ovi modeli imaju za zadatak istraživanje forme trougla sa jedne strane, jednog od najmoćnijih elemenata u dizajnu tako i istraživanje same forme haljine kroz apstrakovan pristup drapiranja, konstrukcije i kombinovanja teksture.

 

Modeli inspirisani arhitekturom i manirom futurizma najavljuju novi pristup koji izlazi iz okvira poznatog i istražuje nove mogućnosti formi u dizajnu koje su – drugačije, inovativnije i kreativnije.

 

Studenti sa treće godine Modnog dizajna, predstaviće svoju večernju kolekciju pod nazivom Hidden emotions”. Kolekcija je inspirisana modernom arhitekturom  i istorijskom uniformom, koja se prožima  sa  elementima futurizma i geometrije. Na reviji će biti prikazani kombinezoni i eksperimentisanje na temu večite male crne haljine.

 

„Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.