Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u okviru predmeta Istorija umetnosti novog veka, su zajedno sa profesorkom Svetlanom Smolčić Makuljević posetili Muzej Srpske pravoslavne crkve i izložbu pod nazivom „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu (SANU).
 
Zbirka Muzeja Srpske pravoslavne crkve sadrži najvredniju kolekciju različitih sakralnih predmeta, rukopisne i štampane crkvene knjige, povelje, ikone i kopije fresaka. Studenti su bili u prilici da vide neke od najznačajnijih eksponata među kojima su plaštanica kralja Milutina, kivot svetog Stefana Dečanskog, odore kneza Lazara kao i povelje cara Dušana.
 
Kroz istoriju srpskog naroda dolazilo je do rušenja bitnih građevina i spomenika, ali je deo kulturnog blaga sačuvan u manistirima i crkvama. Jedna od najznačajnijih celina u Muzeju Srpske pravolsavne crkve čine ikone i kopije fresaka manastira Dečani, Pećke patrijaršije i mnogih drugih. Kustos muzeja je sa studentima prošao kroz sve bitne istorijske događaje u istoriji, koji su dodatno pomogli da prisutni studenti uvide značaj ikona, ne samo u verskom smislu već i u kulturnom i umetničkom.
 
Izložba „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ je upriličena povodom 160 godina od rođenja Uroša Predića, na kojoj su studenti mogli da vide 39 umetničkih dela velikog slikara, Predićeve dečje crteže, beleške iz dnevnika, ordenje, knjige, detalje iz njegovog ateljea, kao i dela drugih umetnika koji su se njime bavili. Najveću pažnju izazvala je jedna od najpoznatijih Predićevih slika „Vizija u oblacima“ koju je kustos galerije zanimljivim informacijama i svojom detaljnom interpretacijom još više približiо studentima i učiniо interesantnijom.
 
Profesorka Svetlana Smolčić Makuljević svojim studentima uvek pruža mogućnost da uz vannastavne aktivnosti vide, čuju i saznaju što više novosti i informacija iz prve ruke.