Studenti Fakulteta za menadžment osvojili 2. mesto na Takmičenju za Najbolje Poslovne Ideje

Studenti Fakulteta za menadžment osvojili 2. mesto na Takmičenju za Najbolje Poslovne Ideje

22.05.2024.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, žiri je izabrao tri najbolje ideje i dodelio dve posebne biznis nagrade sa potencijalom za primenu u industriji stakla. 2. mesto osvojio je tim studenata sa Fakulteta za menadžment, Univerziteta Metropolitan, koji su činili – Luka Korica, Ana Veđić, Anđela Tasić i Kaja Spasojevićm, za ideju razvoja premijum kreativnog preduzetništva i personalizaciju proizvoda.

 

Finalna prezentacija poslovnih koncepata i ideja održana je pred žirijem u sastavu: prof. Žaklina Stojanović, dekanka Ekonomskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu i članica Saveta za saradnju privrede i nauke pri Privrednoj komori Srbije, Mr Peter Čas, CEO Vaider Group, CEO Srpska fabrika stakla d.o.o i CEO Steklarna Hrastnik d.o.o., Dr Hristina Mikić, vanredni profesor Fakulteta za menadžment, Univerzitet Metropolitan, Dr Dejan Molnar, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta, Univerzitet u Beogradu, direktor FREN-a, Estela Radonjić-Živkov, zamenik direktora, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture Beograd

 

Ovaj eminentni žiri izabrao je najbolja rešenja i specijalne biznis nagrade za rešenja koja imaju potencijal za implementaciju u Srpskoj fabrici stakla.

 

Nagrade sa potencijalom za primenu rešenja u industriji stakla dodeljene su u saradnji sa Srpskom fabrikom stakla, Paraćin. I ovu nagradu dobio je student Fakulteta za menadžment, Stefan Bikić, koji je osvojio i za praksu u Srpskoj fabrici stakla i zajednički rad sa timom fabrike na razvoju industrijskog rešenja.

 

Čestitamo našim studentima na odličnom plasmanu i osvojenim nagradama, za izvanredne ideje koje obećavaju dalji razvoj industrije stakla!