Student Fakulteta digitalnih umetnosti Matei Ram pobednik – Red Bull Doodle Art takmičenja

Student Fakulteta digitalnih umetnosti Matei Ram pobednik – Red Bull Doodle Art takmičenja

30.03.2023.

Matei Ram student prve godine Dizajna interaktivnih medija, na Fakultetu digitalnih umetnosti učestvovao je i osvojio prvo mesto na Red Bull-ovom nacionalnom takmičenju – Doodle Art, u ogormnoj konkurenciji i plasirao se na svetsko finale koje će se održati u maju ove godine u Amsteradmu.

 

Sve učesnike takmičenja ove godine ocenjivali su lokalni stručnjaci. Nacionalni pobednik Matei Ram, radićete sa mentorom, kako bi poboljšao i dodatno usavršio svoje doodle umeće i bio spremniji za svetsko finale na Red Bull Doodle Art World Finale, u Amsterdamu. Tamo će imati priliku da se takmiči sa Red Bull doodle pobednicima iz celog sveta, na trodnevnoj globalnoj radionici, a međunarodni stručnjaci će odlučiti ko je Red Bull Doodle Art svetski pobednik.

 

Matei o svom radu kaže:

 

“Iskustvo na Red Bull Doodle Art takmičenju i osvajanja prvog mesta je bilo neverovatno iskustvo. Tokom takmičenja, želeo sam da dodam malo životne mudrosti u svoju umetnost, pa sam uključio male citate pored finih detalja u svoj crtež. Na kraju, uspeo sam da se istaknem i osvojim prvo mesto. To je bilo nešto što mi je dalo neizmernu sreću i motivaciju da nastavim da stvaram i razvijam svoj talenat. Smatram da je Red Bull Doodle Art takmičenje sjajna prilika da se umetnici iz celog sveta povežu i pokažu svoje veštine. Nisam mogao da budem srećniji što sam bio deo takvog događaja i osvojio prvo mesto. To je nešto što će mi ostati u sećanju zauvek.”

 

Čestitamo Matei i želimo ti mnogo sreće u Amsterdamu!