Spektakl dipomaca Modnog dizajna na 52. Perwol Belgrade Fashion Week-u

Spektakl dipomaca Modnog dizajna na 52. Perwol Belgrade Fashion Week-u

6.11.2023.

Svet mode, u nedelju 5. novembra bio je svedok izuzetnog spektakla diplomaca Modnog dizajna, Fakulteta digitalnih umetnosti koji su predstavili svoje diplomske kolekcije na 52. Perwol Belgrade Fashion Week-u u Hangaru!

U prepunoj sali svoje diplomske kolekcije prikazale su: Emilija Zdravković, Lola Vučković, Jelena Stanimirović, Slađana Čolović, Irena Čuturić, Vila Pajkić, Milana Šarić, Natalija Kovačević, Helena Plećaš i Marina Keredžin.

 

Sudentkinje su pokazale svoj ogorman talenat i kreativnost, njihova pažnja posvećena detaljima, inovativnom dizajnu i besprekorna izvedba same revije ostavili su publiku zadivljenom. Ova revija svedočanstvo je kako se naporan rad i posvećenost kroz sve 4 godine studija, ovih mladih modnih dizajnerki isplatila!

 

Spontani aplauzi publike svedočili su koliko je revija bila dobra. Uvaženi članovi modne industrije i influenseri bili su puni pohvala, hvaleći studente, njihove modele i originalnost.

Profesor Aleksandar Protić i profesorka Katarina Samardžić bili su mentori naših studentkinja i sa sebi svojstvenom lakoćom i velikim uživanjem dugogodišnje iskustvo u modnom svetu preneli su na studentkinje i pružili im neophodno znanje, stručnu pomoć i inspiraciju za rad i kreiranje, kao i organizaciju ovako važne manifestacije kao što je Belgrade Fashion Week.

 

Ovom prilikom veliku zahvalnost bi uputili kompaniji Textil Užice, kao i kompaniji Deichmann koje su i ovog puta pružile nesebičnu podršku našim studentima i time im pomogle da revija bude ovoliko uspešna.

 

 

Drage studentkinje, Univerzitet Metropolitan ponosan je na vas! Čestitamo!