Uspešno je završeno najveće gejmersko takmičenje za srednjoškolce i na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Nakon što je MET Game Hackathon u Nišu dobio svoje pobednike, sada je i tim Trocilindarski trougaoni motor u čijem sastavu su bili: Milan Božić, Filip Straka i Ivan Jovanovski, srednjoškolci IV godine ETŠ „Nikola Tesla“ iz Pančeva, dobio vrednu nagradu od po 1.000€ za najbolji odgovor na temu – Sovino putovanje na MGH u Beogradu.

 

Na MET Game Hackathon-u u Beogradu je bilo 40 učesnika i 11 timova: Bilo ludo games, RNGsus, Deus Vult, Daredon, Bruh, Trocilindarski Trougaoni Motor, Epik Gejmeri, Drmex, Sibirski Plavac, Moglex i Tim 1. koji su za 24h trebali na najkreativniji način da osmisle video igru i odgovore na zadatu temu, koju je za njih pripremio Sovin tim iz Guarane. Takmičarima su za sve nedoumice na raspolaganju bili mentori, studenti Univerziteta Metropolitan, dok je stručni žiri bio u sastavu: prof. dr Katarina Kaplarski, profesorka na Fakultetu digitalnih umetnosti, Igor Sabo, asistent na studijskom programu Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i Marko Tanić, asistent na Fakultetu informacionih tehnologija.

 

Drugo mesto i nagradu od po 700€ dobio je tim RNGsus, za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili Fakulteta digitalnih umetnosti. Članovi drugoplasiranog tima su bili – Stefan Rackov, Veljko Grujić i Pavle Milanović, srednjoškolci IV godina iz Kraljevačke gimnazije. Treće mesto je pripalo timu Sibirski plavac i nagrada od po 500€ takođe za upis na FIT ili FDU, a tim su činili: Ognjen Vinčić, IV godina iz ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo i Nikola Ignjatović iz Zemunske gimnazije, III godina.

 

Pored Guarane, MET Game Hackathon u Beogradu su podržali i: MAD HEAD games, SGA, Tube, Aqua Viva, Sweeet i Chipsy. Čestitamo svim takmičarima i želimo im puno uspeha u daljim gejmerskim poduhvatima koji ih čekaju u budućnosti.

 

U nastavku pogledajte fotografije sa održanog MGH u Beogradu i kako je izgledalo gejmersko 24h takmičenje za novo Sovino putovanje.