SGA EMPOWERS na Univerzitetu Metropolitan

SGA EMPOWERS na Univerzitetu Metropolitan

23.03.2023.

U četvrtak 09.03.2023 godine, u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu održana je besplatna radionica za studentkinje pod nazivom ,,Uvod u Unreal Engine”.

 

Radionicu je održao docent Univerziteta Metropolitan i nosilac Epic Authorized Instructor sertifikata MA Milan Ličina. Polaznice radionice su imale priliku da se upoznaju sa mogućnostiam UE 5, isprate procese koji su neophodni u izradi brzog prototipa trodimenzionalne platformske igre sa animiranim karakterom, kao i samostalno nastave da razvijaju projekat koji je dostavljen po okončanju radionice. Kasnije tog dana, od 18:00-20:00 časova, u Prostoru Miljenko Dereta na Dorćolu je održana panel diskusija ,,Gde su žene u gejmingu”. Na panelu, koji je vodila Katarina Stekić (sektor za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke) je, uz Katarinu Anđelković (Fondacija Petlja), Minu Cvetinović-Pavkov (vanradna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti), Milicu Petrović Jakovljević (Head of HR, Webelinx Games) gostovao i docent Fakulteta digitalnih umetnosti i Fakulteta informacionih tehnologija Milan Ličina.

 

Na ovom posećenom panelu je bio primetan broj studentkinja i studenata Univerziteta Metropolitan, koji su sa učesnicima i posetiocima podelili svoja iskustva i izazove vezane za ovu temu. #SGAempowers