Savremena umetnost, društvena odgovornost, održivi dizajn i rodna ravnopravnost, na DizajnUM11, godišnjoj izložbi studenata FDU

Savremena umetnost, društvena odgovornost, održivi dizajn i rodna ravnopravnost, na DizajnUM11, godišnjoj izložbi studenata FDU

23.06.2023.

Jedanaesta godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša DizajnUM11, svečano je otvorena u Beogradu i Nišu!

 

U Beogradu izložba će biti otvorena u Kreativnom prostoru Kocka ( Žorža Klemensoa 27 ) i trajaće od 22. – 29. juna ( od 16 do 21h ).

 

U Nišu izložba će biti otvorena u Galeriji Sinagoga ( Davidova 2 ) i trajaće od 20. – 25. juna ( od 10 – 20h ).

 

Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti u okviru transdisciplinarnog: grafičkog, interaktivnog i modnog dizajna odgovorili su izazovima savremene umetnosti.

 

I ovog puta naši studenti su nam pokazali ozbiljan, savestan, svestran pristup i posvećenost radu. Teme su shvatili kao izazov kome se treba predati sa puno odgovornosti, rada, promišljanja, a na isti izazov su i sjajno odgovorili – hrabro i provokativno svojim radovima preispitali su stavove o društvenoj odgovornosti, održivom dizajnu i rodnoj ravnopravnosti.

 

U radu sa sa profesorima Fakulteta digitalnih umetnosti, naši studenti bili su kreativni, inventivni, uneli su svežinu, a u isto vreme i zrelost u svoje radove. Svežinu, kao posledicu njihove mladosti, zrelost, kao ozbiljan i posvećen pristup, uz promišljanje i rad sa profesorima. Njihovi radovi su kvalitetni autorski iskorak u novom alternativnom viđenju dizajna i umetnosti.

 

Univerzitet Metropolitan čestita studentima Fakulteta digitalnih umentnosti, ponosni smo na njih. Poštujemo njhov rad, trud i zalaganje koju su uložili u ovaj projekat, a sve navedeno vidi se na radovima.

 

Od srca vas pozivamo da dođete i uživate na izložbi studenata, čiji će vas rad iznenaditi, u kome ćete, sigurni smo, uživati i koji će vas inspiristati na razmišljanje.

 

Očekujemo vas!