Univerzitet Metropolitan kao vodeća privatna, obrazovna institucija u Srbiji i regionu koja neguje vrednosti inovativnosti, kao i incijativu u preduzetništvu, svakodnevno osluškuje potrebe tržišta rada i svojim studentima pruža ono najbolje za njihov razvoj i buduću karijeru.

 

Tako je došlo i do saradnje između svetski poznate kompanije Philip Morris u Srbiji i Univerziteta Metropolitan, gde su direktor ljudskih resursa i organizacione kulture za jugoistočnu Evropu Philip Morris-a, Tatjana Jovanović i predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet potpisali ugovor o saradnji na obostrano zadovoljstvo.

 

Saradnja se prvenstveno odnosi na iste ciljeve koji su krucijalni za Univerzitet Metropolitan i kompaniju Philip Morris, a to je podsticaj mladih i talentovanih studenata da napreduju u svom profesionalnom razvoju.

 

Philip Morris International (PMI) u Srbiji, posluje kroz dva entiteta, Philip Morris Operations a.d. Niš (PMOP) i Philip Morris Services d.o.o. (PMSE) i zapošljava oko 900 ljudi širom zemlje. Danas predstavlja najveću duvansku kompaniju u zemlji.

 

PMI se trudi da bude društveno odgovoran na svim poljima. Značajno doprinosi razvoju zajednice kroz programe usmerene na podršku zapošljavanju kroz preduzetništvo, obrazovanje i nauku, te budućnost kompanije usmerava ka proizvodima bez duvanskog dima.

 

Univerzitet Metropolitan je ponosan na svoje partnere i saradnju sa vodećim kompanijama, koje su poput Philip Morris International gde se neguju iste vrednosti, promoviše bolja budućnost i ide ka ciljevima za bolji život našeg društva uz nauku i inovaciju.