Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, a pre svega smer Modni dizajn je uspostavio saradnju sa jednom od najačih kompanija po pitanju nabavke, dizajna i prodaje tekstila. Ova saradnja omogućiće pre svega nabavku tkanina za realizaciju studentskih i finalnih projekata katedre za Modni dizajn, razne stručne seminare i gostujuća predavanja čelnika „Textil Užica“ na temu najnovijih trendova i dostignuća u tekstilnoj industriji, pristup posebnim resursima za informisanje i formiranje strategija u izradi modnih kolekcija, a u odnosu na predviđanja svetskih modnih brendova i kuća, i na kraju praksu za sve zaintersovane studente.

„Textil Užice“ nabavlja tkanine iz Italije, Kine, Koreje, Bugarske, Truske, Indije, Brazila i manufaktura svih značajnih proizvođača tekstila širom sveta. Količine prodatih tkanina se mere hiljadama kilometara godišnje, što su distance koje ovo carstvo povezuje sa najznačajnijim modnim prestonicama. Tu se kriju tkanine za laku i tešku, mušku, žensku i dečju konfekciju, kao i pozamanterijski detalji neophodni tekstilnoj industriji.

Mlad i kreativan tim vodi kompaniju ka kontinuiranom rastu i jasnom opredeljenju prema modernom dizajnerskom pristupu, što dovodi do nastanka poslovne zgrade „Textila“ 2007. godine, nagrađene priznanjem Salona arhitekture, kao i Arhitektonske komore za izuzetno dostignuće u arhitekturi.

Danas „Textil“ sarađuje sa većinom domaćih brendova i ima novo predstavništvo u Beogradu u GTC Plaza poslovnom centru. Kao lider u kreiranju tekstilnog koncepta, prvi i jedini posebno bira svoje kolekcije materijala za naredne sezone.