Saradnja sa SRM IST Univerzitetom u Indiji

Saradnja sa SRM IST Univerzitetom u Indiji

8.05.2023.

18. aprila 2023. godine Univerzitet Metropolitan je potpisao sporazum o saradnji sa prestižnim Univerzitetom u Indiji SRM IST.

 

Predstavljajući Metropolitan Univerzitet, dekan Fakulteta informacionih tehnologija dr Nemanja Zdravković i prof. dr Miroslava Raspopović Milić potpisali su sporazum o saradnji u vidu zajedničkog istraživanja, zajedničkih projekata i razmene studenata i nastavnog osoblja.

 

Tokom posete SRM IST Univerzitetu, posećene su laboratorije za računarske nauke, bežične telekomunikacije i nanotehnologiju, gde su studenti i profesori sa SRM IST Univerziteta prikazali svoje projekte i naučna istraživanja.

 

Profesori su takođe učestvovali na međunarodnoj konferenciji RAEEUCCI – „Recent Advances in Electrical, Electronics, Ubiquitous Communication and Computational Intelligence” održanoj na SRM IST Univerzitetu od 19. do 21. aprila, gde su bili počasni gosti i gde su držali plenarna predavanja. Detaljnije o dešavanjima na konferenciji možete naći na linku (https://www.srmist.edu.in/events/raeeucci-2023/)

 

Dr. Zdravković je održao predavanje na temu „The applications of Blockchain technologies in modern learning management systems“, dok je prof. dr Raspopović Milić održala predavanje na temu „Models for smart learning environments for personalized learning“.