Pod pokroviteljstvom HGM-a (Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži), u pitoresknom mestu Grožnjan (Republika Hrvatska), održana je samostalna izložba ilustratora profesora Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, dr um. Borisa Kuzmanovića.

Izložba ilustracija Borisa Kuzmanovića je postavljena u sklopu bogate kulturne sadržine mesta „Grožnjan“ u kojem se tokom godine održavaju mnogobrojne umetničke manifeatacije sa dugom tradicijom dužom od pola stoleća, a ujedno je veoma značajna i prepoznatljiva na kulturnoj mapi sveta. U samom mestu „Grožnjan“ se nalazi preko dvadeset galerija i umetničkih ateljea, a takođe su pokrenute letnje međunarodne škole: filma, arhitekture, pozorišta, džeza, baleta, klasične muzike i likovne umetnosti.

U okviru izložbe ilustracija našeg poznatog ilustratora, priređen je i nesvakidašnji „izlet“ u umetnosti gde je ilustrator udradio mural portreta čuvenog hrvatskog klavirskog pedagoga Vladimira Krpana. Izložbi su prisustvovali pored ostalih i umetnički pedagozi i studenti iz više zemalja (Hrvatske, Srbije, Slovenije, Belorusije, Italije i Japana), a izložbu je otvorio predsednik hrvatske glazbene mladeži maesto Tonči Bilić (šef dirigent hora i orkestra HRT-a).