Samostalna izložba profesora FDU Borisa Kuzmanovića na JM International “Svjetsko mesto susreta Grožijan 2022.”

Samostalna izložba profesora FDU Borisa Kuzmanovića na JM International “Svjetsko mesto susreta Grožijan 2022.”

8.09.2022.

Pod pokroviteljstvom HGM-a (Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži), u pitoresknom mestu Grožnjan (Republika Hrvatska), održana je samostalna izložba ilustratora profesora Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, dr um. Borisa Kuzmanovića.

Izložba ilustracija Borisa Kuzmanovića je postavljena u sklopu bogate kulturne sadržine mesta „Grožnjan“ u kojem se tokom godine održavaju mnogobrojne umetničke manifeatacije sa dugom tradicijom dužom od pola stoleća, a ujedno je veoma značajna i prepoznatljiva na kulturnoj mapi sveta. U samom mestu „Grožnjan“ se nalazi preko dvadeset galerija i umetničkih ateljea, a takođe su pokrenute letnje međunarodne škole: filma, arhitekture, pozorišta, džeza, baleta, klasične muzike i likovne umetnosti.

U okviru izložbe ilustracija našeg poznatog ilustratora, priređen je i nesvakidašnji „izlet“ u umetnosti gde je ilustrator udradio mural portreta čuvenog hrvatskog klavirskog pedagoga Vladimira Krpana. Izložbi su prisustvovali pored ostalih i umetnički pedagozi i studenti iz više zemalja (Hrvatske, Srbije, Slovenije, Belorusije, Italije i Japana), a izložbu je otvorio predsednik hrvatske glazbene mladeži maesto Tonči Bilić (šef dirigent hora i orkestra HRT-a).