Red Bull Doodle Art radionice, na Univerzitetu Metropolitan

Red Bull Doodle Art radionice, na Univerzitetu Metropolitan

24.02.2023.

Red Bull Doodle Art radionice održane su u prethodnom periodu na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu. Globalna kompanija Red Bull ove godine je odlučila da radionice u Srbiju budu održane upravo na Univerzitetu Metropolitan, zbog najboljih uslova za rad, moderne opreme, kao i prostora koji garantuje lepu i opuštenu atmosferu svim učesnicima.

 

Profesori Univerziteta Metropolitan, Fakulteta digitlnih umetnosti, Madlena Dašiš, Boris Kuzmanović, Marija Radosavljavić i Petar Stamenković ovom prilikom svim učesnicima Doodle Art radionice održali su interesantno predavanje o tome šta je zapravo Doodle Art. Objasnili su im da je ono što je karakteristično za doodle, to što je crtež jako slobodan i ne svodi se na ponavljanje elemenata kao kod mandale, ali je i to dozvoljeno. Motivi su različiti, od izmišljenih likova, do geometrijskih elemenata, pa čak crtanja prema motivu uz slobodno dodavanje oblika i likova iz mašte.

 

Doodle Art radionice i samo Red Bull svetsko takmičenje daje studentima platformu da prevedu svoju inspiraciju i maštu u umetnost. Žvrljanje nema pravila, niti ograničenja, to je potpuna sloboda izražavanja. Ovo takmičenje se održava širom sveta među studentima čije će žvrljotine biti ocenjene na osnovu stila i kreativnosti. Jedan žvrljač iz svake zemlje učesnice, biće pozvan da se pridruži globalnom finalu i takmiči sa studentima iz celog sveta, u Amsterdamu!

 

Hvala Red Bull-u na ovoj sjajnoj radinoci, radujemo se svakoj budućoj saradnji, dobro došli ste na Univerzitetu Metropolitan!