U okviru Godišnje izložbe radova studenata FDU (Fakulteta digitalnih umetnosti), Univerziteta Metropolitan, u Nišu, nastalih u prethodnoj školskoj godini, u petak 1. jula održane su 3 radionice:
 
Radionice na koje svi zainteresovani mogu da se prijave su:
 

  • Body art&canvas – profesorka Marija Radosavljević

 
Radionica posvećena body paintingu i slikanju po odeći. Svi posetioci imali su mogućnost da budu deo stvaralačke Popart mašinerije i nauče više o ovim interesantnim disciplinama! Zabavili su se u duhu 60-ih godina i oživeli svoju maštu!
 

  • Typo stencil – profesorka Marija Radosavljević

 
Na ovoj radionici svi učesnici kreirali su svoju prvu tipografsku kompoziciju šablonima i sprejevima i naučili nešto više o fontovima i tipografiji. Radovi koje su stvarali, ovom prilikom, rađeni su čuvenom stencil tehnikom potpuno spontano i intuitivno direkno na cegerima.
 

  • Paper engineering-a i pop up – profesorka Tiana Šćekić

 
Ova radionica bila je posvećena paper engineering-u i pop up-u, na kojoj su učesnici čuli puno korisnih informacija o ovim interesantnim tehnikama. Takođe su imali i priliku da od naše studentkinje Grafičkog dizajna nauče postupak izrade printa za majice u programu Adobe Illustrator.
 
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim predivnim profesorkama, na ideji i organizaciji ovih radionica, radujemo se svim njihovim budućim projektima, za koje znamo da će sigurno biti ovoliko interesantni, posećeni i uspešni!