U četvrtak, 23. maja 2019. godine sa početkom u 13h u prostorijama Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu biće održano predavanje i radionica „Zaštita inovacija pravima intelektualne svojine“. Predavanje će održati predstavnici Zavoda za intelektualnu svojinu (ZIS) iz Beograda – rukovodilac Edukativno-informativnog centra ZIS-a, Daniela Zlatić Šutić i patentni inženjer ZIS-a, Saša Zdravković.

 

Kako zaštititi vizuelni identitet, nova tehnička rešenja, softver i druge kreacije ljudskog uma, šta možete zaštititi u Zavodu za intelektualnu svojinu, a o kojoj vrsti zaštite morate sami da se pobrinete, gde da pronađete rešenja za svoje tehničke probleme i gde da saznate šta su zaštitile velike i male kompanije – samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore ukoliko dođete na predavanje predstavnika Zavoda za intelektualnu svojinu.

 

Nakon uvodnog predavanja o vrstama prava intelektualne svojine i objašnjenja šta se štiti kojim pravom, uz navođenje praktičnih primera, biće predstavljeni načini i uslovi zaštite pronalaska patentom i malim patentom, kao i proces sastavljanja patentne prijave. Zatim će biti održana radionica o pretraživanju postojećih patenata i patentne dokumentacije u bazi patenata Espacenet. Na kraju će predstavnici Zavoda za intelektualnu svojinu rado odgovoriti na pitanja studenata Univerziteta Metropolitan i prisutnih gostiju.

 

Ako želiš da saznaš kako da zaštitiš svoju inovaciju pre nego što postane kasno, kao i da proveriš da li je neko zaštitio patent, dizajn ili žig, vidimo se u Kreativnom centru Univerziteta Metropolitan u Nišu – mestu koje podstiče kreativnost, inovativnost i preduzetnički duh uz nadogradnju znanja i veština.

 

Broj mesta na predavanju je ograničen. Svi zainteresovani studenti, učenici i sugrađani mogu se prijaviti za prisustvo na predavanju putem sledeće forme:

Prijavite se

Ime *

Prezime *

Fakultet *

Kompanija *

E-mail *

Kontakt telefon *

 
captcha
Unesite kod sa slike: