Radionica u sklopu ABCD projekta na Univerzitetu Metroplitan u Nišu

Radionica u sklopu ABCD projekta na Univerzitetu Metroplitan u Nišu

11.07.2024.

Univerzitet Metropolitan, kao jedan od partnera projekta ABCD – The Alliance of Boundary Crossing for Deep Tech (Broj projekta: 230055), uspešno je organizovao radionicu u sklopu projekta, na kojoj je učestvovalo 27 polaznika.

 

Radionica, posvećena temama HR, DeepTech i startap, otvorena je od strane docenta dr Gorana Pavlovića sa Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan. Dr Pavlović je predstavio istraživanja ABCD projekta i najavio našu gošću iz firme Nutanix, Mariju Biserčić. Marija je detaljno objasnila kako funkcioniše HR u velikim kompanijama, naglašavajući različite nivoe HR poslovanja. Takođe je predstavila kako je firma Nutanix nastala i otkrila koji su joj planovi za budućnost.

 

U nastavku radionice, docent dr Marija Nikolić Tošović, kao jedan od profesora na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan, bila je moderator razgovora sa našim uspešnim alumni studentima. Dušan Radojčić i Pavle Mitić, podelili su svoja iskustva iz startap sveta. Dušan Radojčić, osnivač startapa AboutHR, predstavio je kako njegovo rešenje pomaže u rešavanju problema u korporacijama u oblasti HR-a. Pavle Mitić, osnivač startapa Peasy, predstavio je svoje inovativno rešenje za probleme sa parkiranjem.

 

Oni su kroz svoje primere objasnili šta je važno i kako se motivisati i ostati motivisan pri pokretanju startapa, pružajući dragocene savete i inspiraciju učesnicima.

 

Ovaj događaj predstavlja značajan korak ka unapređenju znanja i veština naših studenata, pružajući im praktične uvide i motivaciju za dalji profesionalni razvoj.

 

Više o projektu možete videte na: https://abcd-project-deeptech.org/