Rad studentkinje Slađane Ljubić među 10 najboljih u okviru konkursa Pink Ribbon Serbia

Rad studentkinje Slađane Ljubić među 10 najboljih u okviru konkursa Pink Ribbon Serbia

7.03.2019.

Rad Slađane Ljubić, stipendistkinje sa druge godine Fakulteta digitalnih umetnosti  Univerziteta Metropolitan i smera Grafički dizajn, je u okviru konkursa Pink Ribbon Serbia i Projektnog tima Japanske agencije za međunarodnu saradnju, a na temu Podizanje svesti o ranom otkrivanju raka dojke izabran među 10 najboljih.
 
Kreativni konkurs je održan u okviru Projekta za unapređenje Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke koji sprovode Japanska agencija za međunarodnu saradnju – JICA, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Institut „Dr Milan Jovanović Batut“. U izboru radova i ocenjivanju je učestvovalo 26 članova žirija iz Japana i Srbije, što je svakako još veća pohvala za našu studentkinju i njen rad koji predstavlja podizanje svesti o opakoj bolesti na koju sve žene treba da obrate pažnju i na vreme je otkriju.
 
Još jednom čestitamo našoj stipendistkinji Slađani Ljubić, koja se na ovaj konkurs prijavila uz inicijativu profesorke FDU-a, Marije Radosavljević. Izložba radova „Podizanje svesti o ranom otkrivanju raka dojke“ je otvorena do 13. marta 2019. godine u Galeriji Narodne banke Srbije u Beogradu (Nemanjina 17).
 
Pogledajte na zvaničnoj Facebook strani Pink Ribbon Serbia fotografije sa ceremonijalne dodele nagrada >>