Završen je još jedan Serbia Fashion Week, koji se održava u Novom Sadu i okuplja kreatore iz celog sveta, ali i mlade modne dizajnere koji mogu da se predstave i prikažu svoj rad u okviru takmičenja Fashion Talent Designers Competition. Ove godine su u finalu FTDC takmičenja bili i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, studijskog programa Modni dizajn – Bogdan Mrša i Anđela Petrović.

 

U okviru poslednjeg dana ovog modnog događaja, tradicionalno su dodeljene i nagrade najboljim kreatorima, a stipendista i student treće godine Modnog dizajna, Bogdan Mrša je osvojio dve izuzetno važne nagrade i prva mesta, u okviru takmičenja – Fashion Talent Designers Competition, kao i za – The European Fashion Union – Milano Fashion Week 2020 award. Bogdan je pozdravljen ovacijama publike iz Srbije i sveta, sa najvećim pohvalama za svoj talenat i rad koji je predstavio na SFW-u u okviru svoje kolekcije – The malnourished.

 

Kao pobednik takmičenja na – Fashion Talent Designers Competition, Bogdan će imati priliku da u narednoj godini, u okviru prolećnog Serbia Fashion Week-a predstavi svoju prvu, samostalnu reviju. Za prvu nagradu na – The European Fashion Union – Milano Fashion Week 2020 award, Bogdan će se predstaviti samostalnom revijom u prestonici mode, na prestižnoj Milanskoj nedelji mode. Bogdan je rekao da mu ovakav vid priznanja izuzetno znači, kao mladom umetniku i modnom kreatoru, i da preko ovakvih platformi može najbolje da predstavi svoj rad.

 

Kolekcija stipendistkinje i studentkinje druge godine Modnog dizajna, Anđele Petrović – Yamazaki, koja je takođe prikazana u okviru samog finala FTDC takmičenja, je bila spektakularna i drugačija od svega što smo do sada videli na našoj modnoj sceni. Kako studentkinja Univerziteta Metropolitan kaže, finale FTDC takmičenja je jedno od iskustva koje će ostati urezano u njenom sećanju do kraja života: „Ovo mi naravno nije prvo takmičenje, ali je bilo jedno od najzahtevnijih i sveobuhvatnijih koje mi je omogućilo da prvi put predstavim svoje modele na modnoj pisti. Takmičenjem sam uspela da obogatim svoj portfolio i otvorim mnogobrojna vrata za razvijanje dalje karijere u modnoj industriji, i na tome sam jako zahvalna“ – istakla je Anđela svoje impresije nakon završenog SFW.

 

Čestitamo Bogdanu i Anđeli na ovako velikom uspehu i značajnom priznanju, i radujemo se da vidimo i druge talentovane studente Fakulteta digitalnih umetnosti na budućim prestižnim takmičenjima.