Najveći gejmerski događaj na svetu održao se tradicionalno i ove godine na Univerzitetu Metropolitan. Global Game Jam je ove godine okupio 28785 jamera iz 104 zemlje, koji su se takmičili na 600  različitih lokacija širom sveta, a u organizaciji Univerziteta Metropolitan je učestvovalo preko 50 takmičara.

 

Ove godine, s obzirom da se takmičenje odvijalo online, ljubitelji gejminga i kreiranja računarskih igara imali su 96 sati da pokažu svoje znanje i kreativnost.

 

Ovogodišnja tema za gejmere iz celog sveta bila je „Lost and found“ sa kojom su takmičari mogli više da se upoznaju u okviru snimka dobrodošlice sa oficijalnog otvaranje GGJ-a. O temi za GGJ svake godine odlučuje neverovatan kreativni tim sa širokim spojem iskustva i pogleda na proces kreiranja i dizajniranja video igara.

 

Studenti Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti, bili su mentori i podrška svim takmičarima, tokom čitavog trajanja GGJ.

Žiri koji je birao pobednike činili su asistent Igor Sabo, docent dr Petar Stamenković i asistent  Miodrag Mikić.

 

Na Univerzitetu Metropolitan učestvovali su srednjoškolci i studenti i takmičilo se ukupno 13 timova.

 

Prvo mesto BEST OVERALL GAME – JURY AWARD i nagradu od 1.000€ za upis na Fakultet informacionih tehnologija je osvojio tim – Any% sa sjajnim učesnicima – Katarinom Stevanović, Milošem Paunovićem, Jankom Lazarevićem i Mihajlom Đokićem.

 

Drugo mesto i vaučer od 700€ za upis na Fakultet informacionih tehnologija je osvojio tim – Chaotic – Darjan Paunović, Miloš Stanković, Mateja Marsenić, Stefan Vicentijević.

 

Treće mesto i vaučer od 500€ za upis na Fakultet informacionih tehnologija je osvojio tim – Tim Swift Claw – Emilija Ristić, Aleksa Trampa, Katarina Josić, Jana Milivojević, Lazar Andrić, Larisa Ivetić.

 

Četvrto mesto i vaučer od 400€ za upis na Fakultet informacionih tehnologija je osvojio tim koji su činili Lazar Stanišić, Veljko Cerović, Darko Ćirković i Aleksa Stojanović.

 

#6 MET Game Jam na Univerzitetu Metropolitanu  je imao za cilj da okupi ljubitelje, sa ili bez, developerskog iskustva, kako bi se pre svega zabavili, stekli nova iskustva, a uz sve to i naučili nešto novo.

 

Hvala svim takmičarima, uz vas gejming zajednica u Srbiji nastavlja da raste.

 

Vidimo se sledeće godine!