Profesorka Univerziteta Metropolitan Hristina Mikić na Nacionalnoj konferenciji o kreativnosti u Kotoru

Profesorka Univerziteta Metropolitan Hristina Mikić na Nacionalnoj konferenciji o kreativnosti u Kotoru

2.02.2023.

27. i 28. januara održana je u Kotoru Nacionalna konferencija o kreativnosti, u organizaciji Ministarstva kulture i medija Crne Gore, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore i Ministarstva ekonomije i turizma Crne Gore.

Konferenciju je otvorio premijer Vlade Crne Gore Dritan Abrazović, a uvodna izlaganja su imali Maša Vlaović, ministarka kulture i medija, Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma i Daniela Gašparikova, UNDP Resident Representative.

Prof.  Hristina Mikić, sa Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, vodila je uvodni panel “Kreativna ekonomija: budućnost, ili iluzija Crne Gore”, a u razgovoru sa njom učestvovali su: Srđan Vukčević direktor Blue Coach, Miloš Vuković direktor Fidelity Consulting, Veliša Stamatović direktor HR Partners i Milutin Pavićević direktor Alicorna. Učesnici su kreativnu Crnu Goru 2030 videli kao kreativnu naciju, kreativno društvo koje nudi jednake mogućnosti za sve i u kome su građani srećni, i kao “maštalište” za umetnike.

Konferencija je bila posvećena diskusiji o kreativnim gradovima, kreativnosti u turizmu, obrazovanju za kreativnu ekonomiju i kreativne industrije, kulturnoj baštini kao pokretač kreativne ekonomije, tehnikama kreativnosti.  Više od 50 kreativaca, kreativnih preduzetnika, menadžera i eksperata za kreativnost u kulturi, kreativnim industrijama, kreativnoj ekonomiji, turizmu, obrazovanju i javnim djelatnostima iz Crne Gore uzeli su učešće na njoj učešće.