Udruženje poslovnih žena Srbije je kao najveća nacionalna organizacija žena preduzetnica i ove godine, po četrnaesti put dodelila nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ – najboljim preduzetnicama u Srbiji, gde se po prvi put dodeljivalo i Specijalno priznanje za – Najbolji mentorski par, a koje je dobila profesorka Fakulteta za menadžment, dr Tatjana Mamula i Teodora Ivanović.

 

Udruženje poslovnih žena Srbije ima vodeću ulogu u organizovanju poslovnih žena i pružanju vrhunske podrške, kao i promociji preduzetnica Srbije. Udruženje se bavi aktivnim zagovaranjem u cilju poboljšanja poslovne klime i podsticanja umrežavanja na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

 

Ove godine, pored glavne nagrade za „Ženu zmaja“ koja je dodeljena za devet preduzetnica, takođe je bilo dodeljeno i Specijalno priznanje za – Najbolji mentorski par, mentorki i mentiju za izuzetne rezultate, podsticaj i inspiraciju postignute u okviru e-Mentoring programa koji je Udruženje pokrenulo prethodne godine, a koje je dobila i profesorka Mamula, koja je pored rada na Univerzitetu Metropolitan i vlasnica firme „ACT2B“.

 

Tokom 22 godine postojanja, Udruženje poslovnih žena Srbije steklo je značajno iskustvo u oblasti mentorstva, a cilj ovog programa je da poveže iskusne preduzetnice i menadžerke iz različitih oblasti poslovanja sa preduzetnicama početnicama, onima koje tek žele da zakorače u preduzetništvo, kao i svim ženama kojima je potrebno mentorstvo u profesionalnom razvoju, kako bi uz vrhunsku stručnu i profesionalnu podršku unapredile svoj biznis i karijeru.

 

Profesorka dr Tatjana Mamula se više od 20 godina bavi istraživanjima marketinga, tržišta i javnog mnjenja. Sedamnaest godina vodila je internacionalnu istraživačku firmu MASMI. Tokom dugog niza godina, profesorka Mamula je držala predavanja i treninge na temu: brend menadžment, zadovoljstvo potrošača, canvas biznis model kao alat za donošenje poslovnih odluka, tržište i kompetitivnost itd. Od 2012. godine aktivna je u oblasti treninga, mentoringa, koučinga. U radu sa timovima, klijentima, pojedincima, menadžerima primenjuje principe i metode iskustvenog učenja. Od 2018. godine pokreće BOOST YOUR BUSINESS program namenjen preduzetnicima, vlasnicima i menadžerima koji su otvoreni za promene u cilju poboljšanja svojih poslovnih rezultata i povećanja uspešnosti na tržištu.

 

Manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja“ je i ove godine održana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, u okviru WE Founders inicijative kojom rukovodi Impact Hub iz Beograda. Čestitamo još jednom profesorki dr Tatjani Mamuli na ovom priznanju, kao i samom doprinosu za podsticaj i razvoj žena preduzetnica u okviru Udruženja poslovnih žena Srbije.