Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu održala je tribinu 30. oktobra 2019. godine, na Fakultetu tehničkih nauka, pod nazivom „Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja“, gde je pored eminentnih stručnjaka učestvovala i profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, dr Tatjana Mamula.

 

Projekat „Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja“ imao je za opšti cilj da podigne svest studentkinja UNS-a o potencijalima ženskog preduzetništva i da ih podstakne, i motiviše na korišćenje inovativnog potencijala koji proizilazi iz najvrednijeg resursa koji imaju – a to je znanje.

 

Specifični ciljevi projekta „Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja“ su bile:
 

  • Promovisanje i afirmacija ženskog preduzetništva kroz organizovanje tematskih tribina i info dana na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu (UNS).
  • Podsticanje kreativnog i inovativnog potencijala studentkinja UNS kroz organizaciju takmičenja za najbolju ideju pod nazivom „Space4Women: Jer za dobre ideje uvek ima prostora “.
  • Razvoj preduzetničkih veština kroz inovativni program obuke i mentorstva za minimum 12 selektovanih timova sa najboljim idejama.
  • Promovisanje i afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva kroz objavljivanje i ažuriranje informativno-edukativnog sadržaja na portalu „Space4Women“, kao i kreiranje drugih štampanih i multimedijalnih sadržaja na temu ženskog inovacionog preduzetništva.
  • Promovisanje i afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva kroz organizaciju konferencije „Preduzetništvo iz ženskog ugla“.

 

Profesorka Tatjana Mamula, je preduzetnica ACT2B i predaje na Univerzitetu Meropolitan, a ovom prilikom se predstavila zajedno sa preduzetnicama Ivanom Kostić, suosnivačicom Health Tech Lab-a i nacionalnim ženskim uzorom za 2019. godinu, Anom Babić, koja je autorka Brenda „Škrabac“ i Vanjom Petković, predsednicom Udruženja „Čepom do osmeha“.