Profesorka Tamara Vučenović nagrađena na sedmoj manifestaciji TOP100CIO

Profesorka Tamara Vučenović nagrađena na sedmoj manifestaciji TOP100CIO

17.06.2024.

U resortu Belvedere u Jugovu, predgrađu Smedereva, 22. maja 2024. godine, održana je sedma manifestacija TOP100CIO, na kojoj je profesorka Tamara Vučenović sa Fakulteta za menadžment dobila prestižnu nagradu „Zoran Modli“. Nagrada je dodeljena profesorki Vučenović za njeno višegodišnje uređivanje i vođenje IKT emisije, Digitalne ikone, na Radio Beogradu 2.

 

Organizator događaja, kompanija MONG iz Beograda, uz podršku partnera STARTUP MACEDONIA iz Skoplja, nagradio je vodeće direktore IKT sektora i direktore za informacionu bezbednost (CISO) za njihova izuzetna dostignuća u 2023. godini. Među dobitnicima iz Srbije su Danilo Savić iz Državnog Data Centra za projekat informacione bezbednosti, Dragan Simanić iz Ministarstva rudarstva i energetike za infrastrukturne projekte, te Vladimir Jelić iz kompanije Benefitti za najbolji startup projekat. Nagrada za životno delo otišla je Goranu Đakoviću iz Beogradske Sage.

 

Iz Severne Makedonije, priznanja su dobili Milka Ristić iz Sparkasse banke za IKT projekte, Ivana Karlieva-Petreska za najbolji startup sajt Bucsy.com, i Gligor Dačevski, osnivač kompanije Seavus, za životno delo. Nagradu „Zoran Modli“ za novinarstvo primio je Bojan Stojkoski.

 

Žiri, u čijem su sastavu bili prof. dr Božidar Radenković sa FON-a, Milovan Matijević iz Mineko, Nenad Nikolin iz Fractal Dimension i prof. dr Dragan Ćosić, urednik emisije Polarotor, imao je težak zadatak u ocenjivanju izuzetnih dostignuća u oblasti IKT.

 

Manifestaciju su podržali sponzori ENELPS, Informatika, KEY4S iz Beograda, kao i Semos Education iz Severne Makedonije, uz posebnu podršku udruženja I am Super Admin i podruma Pevac iz Kragujevca.

 

Čestitamo profesorki Tamari Vučenović!