Profesorka Fakulteta za menadžment, dr Tamara Vučenović je u proteklom periodu bila deo IKT Konferencije – Digitalije, posvećene razvoju informacionog društva u Srbiji i Megafon Festu „Mladi u misiji medijskog opismenjavanja“.

 

Na Megafon Festu, koji je održan 24. oktobra 2019. godine u EU Info Centru (Beograd), realizovana je i panel diskusija na kojoj je govorila profesorka dr Tamara Vučenović ispred Univerziteta Metropoliten. Profesorka Vučenović, je i kao urednica obrazovne emisije „Digitalne ikone“ na Radiju Beograda 2 i docentkinja na Fakultetu za menadžment, govorila da se mediji danas susreću sa izazovima sa kojima nisu ranije, ali i da je danas publika drugačija i da ima drugačije alate.

 

„Mediji imaju veliku ulogu kada je reč o edukaciji o medijskoj pismenosti ali ono što se bojim da se često zaboravi da se kaže, to je da i sami mediji treba svakodnevno da se „obrazuju“. Dakle da biste vi išli ispred svog vremena, da biste vi otkrivali neke teme koje još nisu postale važne, a treba da se predstave publici, vi jednostavno morate da pratite tehnologiju i u kom pravcu se ona razvija. To je potrebno da biste bolje razumeli svoju publiku i da biste o tehnologijama pričali na jedan kompetentan i zanimljiv način“ – iznela je svoje mišljenje profesorka Vučenović u okviru panel diskusije.

 

Takođe je održana i IKT Konferencija posvećena razvoju informacionog društva u Srbiji – Digitalije 2019, u Novom Sadu od 21. do 22. oktobra 2019. godine, sa temama: IT bezbednost: zavisnost od interneta; Značaj IT obrazovanja: Grafičko inženjerstvo i dizajn u IT obrazovanju; Značaj unapređenja digitalnih veština; Digitalna pismenost; Okrugli sto: Digitalna Srbija, gde je profesorka Tamara Vučenović govorila o promišljenoj i kreativnoj upotrebi interneta u obrazovne i stvaralačke svrhe, ali i učestvovala u ostalim diskusijama.

 

Kroz zanimljiva predavanja i razgovor sa predavačima u okviru Digitalija 2019, prisutni su mogli da nauče kako da bezbedno koriste internet i da se zaštite od potencijalnih opasnosti, gde je profesorka Vučenović učestvovala i bila deo tokom svih diskusija na održanoj Konferenciji.