Umetnost i ljubav u doba digitalne transformacije – „Tvrda umetnost i meka srca“ je izložba prikazana u galeriji Pro3or, a koju je priredila profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, dr Katarina Kaplarski.
 
Nesvakidašnje koncipiran rad i izložba koja je sve prisutne ostavila bez daha, i podstakla da razmišljaju o tome gde smo sada i gde želimo da budemo u budućnosti. Pitanje koje se provlači kroz prikazane radove zapravo prikazuje i lično iskustvo umetnice u transformaciji identiteta, seksualnosti i romantičnih osećanja pod uticajem digitalne platforme i „umrežavanja“. Umetnica je prikazala kako kombinovanjem vizuelnih prikaza mrtve prirode, digitalnih ikona, delova kompjuterskog interfejsa i teksta, alegorijska postavka „Tvrda umetnost i meka srca“, sugeriše uticaj postmoderne, mashup kulture i tehnologije na savremenu umetnost.
 
Za izložbu su korišćeni različiti mediji u kombinaciji: digitalna štampa, slike na platnu, digitalni print na zidu, lavirani crteži i ovaj deo izložbe je prikazao opipljivu umetničku stranu. Drugi deo izložbe je činio nematerijalni svet – Virtuelna realnost, VR instalacija, gde su prostor, slike i video vidljivi samo kroz VR naočare. Vreme i održivost su pojmovi koji gube svoju smisao u digitalnom okruženju. VR instalacija je rađena u saradnji sa profesorom FDU-a Milanom Ličinom.
 
Izložbom profesorke Katarine Kaplarski je još jednom potvrđeno da Univerzitet Metropolitan ima najbolji nastavni kadar, profesore koji su eksperti u svom poslu i koji svoje znanje prenose na studente UM-a.