Na nedavno održanom prvom Prvenstvu prosvetnih radnika Srbije u šahu „prof. dr Ljubomir Ljuba Protić 2020“ učestvovala je i profesorka Univerziteta Metropolitan, profesorka dr Danijela Ljubojević i osvojila treće mesto u ženskoj konkurenciji.

 

Novoustanovljeni turnir je okupio 38 igrača iz svih krajeva Srbije – zaposlenih na univerzitetima, osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, javnoj upravi i javnim službama. Među njima je bilo i nosilaca najvećih međunarodnih šahovskih titula: velemajstora, internacionalnih majstora i FIDE majstora.

 

Igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu igre sa tempom igre od 10 minuta, plus 5 sekundi za svaki odigrani potez. Podatak da je turnir registrovan kod FIDE (Svetska šahovska federacija) dovoljno govori o želji organizatora da ovaj događaj bude od prestižnog značaja za sve prosvetne radnike u Srbiji. Za sve učesnike su obezbeđene nagrade i zahvalnice, a najuspešnijima na turniru i u više takmičarskih kategorija pripali su pehari, medalje i specijalne nagrade.

 

Organizacijom prvog Prvenstva prosvetnih radnika Srbije u šahu „prof. dr Ljubomir Ljuba Protić 2020“, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja počeo je da ispisuje nove stranice šahovsko-prosvetne istorije Srbije, a Univerzitet Metropolitan je ponosan što ima nastavni kadar kao što je profesorka dr Danijela Ljubojević, koja je bila deo ovog važnog turnira.