Na svečanom zatvaranju 65. Martovskog festivala u Velikoj sali Doma omladine Beograda, dodeljene su GRAN PRI nagrade najboljim filmovima koji su prikazani u takmičarskim selekcijama, i to u kategorijama: dugometražni i kratkometražni dokumentarni film, domaći i međunarodni kratkometražni igrani film, animirani film i eksperimentalni film/video art.
 

Nikola Majdak Mlađi, profesor Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, dobio je GRAN PRI nagradu za najbolji animirani film „Neputovanja“ na 65. Martovskom festivalu, koji je i najstariji filmski festival u Srbiji. Članovi žirija za animirani film ove godine su bili: Vesela Dontčeva režiser i producent, Tina Smrekar producent animiranih filmova, Jean-Luc Slock producent.
 
Film „Neputovanja“ u režiji profesora Nikole Mjdaka Mlađeg i Ane Nedeljković, sa kojom je radio na ovom pobedničkom ostvarenju, prikazuje lokal-patriotizam, turizam i emigraciju jedne devojčice koja živi u sivoj, izolovanoj zemlji ograđenoj visokim zidom. Devojčica nikada nigde nije putovala, ali ceo život mašta kako će jednog dana otići zauvek u savršeni svet koji se zove Inostranstvo.
 

Autori ovog nagrađenog animiranog filma su održali i dvodnevnu radionicu animiranog filma za decu i roditelje, uvodeći u svet animacije nove i sveže snage. Film „Neputovanja“ je prikazan i na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu.
 
Čestitamo profesoru Majdaku na ovom velikom uspehu i sa nestrpljenjem iščekujemo novo filmsko ostvarenje.