Profesor Milan Ličina sa FDU panelista na Unreal Day-u, u okviru Unreal Engine World Tour 2022.

Profesor Milan Ličina sa FDU panelista na Unreal Day-u, u okviru Unreal Engine World Tour 2022.

24.10.2022.

Profesor Fakulteta digitalnih umetnosti, Milan Ličina biće panelista na Unreal Engine Education panelu, u u četvrtak 27. oktobra, sa početkom od 17:00h, na Dorćol Platz-u ( Dobračina 59).

 

Obrazovanje je u snažnom fokusu kompanije Epic Games, koja stoji iza Unreal Engine-a. Sama činjenica da je ovaj profesionalni alat na raspolaganju korisnicima potpuno besplatno, dovoljno govori o tome. Uz njega, tu je o pregršt online resursa, referenci, kurseva i drugih materijala koji pomažu korisnicima, ali i onima koji edukuju i obučavaju kreativce koji žele da koriste UE u svom radu.

 

Srbija nimalo ne zaostaje u tom pogledu, pre svega kroz prisustvo i angažman kompanije 3Lateral, koja je deo Epic Games, ali i Crater Training Centra (projekti Train the Trainers ili Train the Professionals) i sve većeg broja akademskih institucija koje uvode, ili aktivno koriste UE u nastavi (FDU, FTN, Univerzitet Metropolitan ili SAE Institut). Na ovom panelu koji će otvoriti Keynotes & Showcase deo programa, okupićemo predstavnike većine njih, da kroz razgovor sa Adamom Kovačem (3Lateral) sagledaju šta je postignuto do sada, i koje su značajne prilike pred nama u budućnosti.

 

Na panelu govore:

 • Miljana Jovović
  Co-Founder, CGA Belgrade
 • Mina Cvetinović Pavkov
  Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade
 • Milan Ličina
  Associate Professor, Metropolitan University, Galerija12+
 • Miloš Obradović
  Asistent – Master, Faculty of Technical Sciences, Department of Architecture, Novi Sad
 • Predrag Milošević
  Head of Animation Department, SAE institute

 

Prisustvo je besplatno, prijavite se!