U četvrtak, 25. novembra, na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, održano je polufinale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za kategoriju realizovane inovacije.

 

Tim profesora Fakulteta informacionih tehnologija Petra Pejića, Univerziteta Metropolitan pod nazivom BEEHOLD ušao je u najboljih 6 timova. Beehold koncept namenjen pčelarima i reč je o hardversko-softverskom rešenju sa podrškom veštačke inteligencije koje omogućava nadzor košnice putem interneta.

 

Timovi na takmičenju su kroz četvorominutne nastupe predstavili svoje inovacije, nakon čega su odgovarali na pitanja žirija. Žiri je ocenjivao snagu tima, preduzetnički potencijal, prezentacione veštine, spremnost projekta za investitore kao i kvalitet poslovne strategije, a naročito finansijskog apekta.

 

Žiri, koji je imao težak zadatak, da od 12 odličnih projekata izabere šest finalista činili su: dr Boban Кovačević sa RTS-a, mr Petar Jovanović iz Кompanije Eugen Chocolate, Natalija Delić iz SAT Media Group-a, Ivana Кostić Fond za inovacionu delatnost i doc. dr Zorica Aničić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

 

Želimo puno sreće profesu Pejiću na finalu takmičenja koje će se održati 24. decembra, u direktnom prenosu koji će se emitovati na programu RTS-a!