Završen je 65. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu „Povratak napisanih“, na kome je profesor Boris Kuzmanović, sa Fakulteta digitalnih umetnosti, imao izuzetno zapaženo učešće iz više oblasti. Pored skorašnje dodele nagrade „Neven“, na kojoj je slikovnica „Babaroga“ proglašena za najbolju dečiju ilustrovanu knjigu u Srbiji, „Babaroga“ je takođe dobila i prestižno međunardono priznanje „The Wite Ravens 2022“ (Internationale Jugendbibliothek), koje dodeljuje Minhenska digitalna biblioteka, koja tokom godine u svoju zbirku ubraja najznačajnije knjige za decu iz celog sveta.

 

Knjiga „Babaroga“ koju je napisala Jevena Živanović, a ilustrovao Boris Kuzmanović u izdanju Kreativnog Centra je na ovogodišnjem sajmu knjiga dobila nagradu „Bogdan Kršić“ za najlepšu dečiju knjigu sajma (predsednik žirija je bio Slavimir Stojanović Futro). Takođe, nagrada za najbolje ilustrovan udžbenik je pripala profesoru Borisu Kuzmanoviću za Čitanku 7. u izdanju Zavoda za izdavanje udžbenika-Beograd (Nagradu ULUPUDS-a dodeljuje i predvodi David Vartabedijan).

 

Tokom sajma, profesor Boris je imao i potpisivanje tri ilustrovane knjige u izdanju Kreativnog centra, i to: „Babaroga“ autorke Jelene Žiovanović, „Priče o Vuku Stanivuku“ autorke Jelene Milutinović kao i najnovije grafičke novele za decu slikovnica „Ljubimac“ autorke Sanje Kovandžić.

 

Takođe, štandovi Kreativnog Cetra i Zavoda za izdavanje udžbenika-Beograd, na ovogodišenjm sajmu bili „obučeni“ u ilustracije našeg profesora Borisa Kuzmanovića.

 

Univerzitet Metropolitan čestita profesoru Borisu Kuzmanoviću! Iskreno smo ponosni na njega, njegov rad, trud, zalaganje i talenat koji i nesebično deli sa našim studentima! Sigurni smo da ga čekaju još mnoge, kako međunarodne, tako i nacionalne nagrade.