Univerzitet Metropolitan kao obrazovna institucija sa uspešnom dugogodišnjom tradicijom, koja brine o budućnosti svog društva, organizovao je besplatan IT seminar za sve srednjoškolce koji su zainteresovani za teme o etičkom hakovanju, kriptovalutama i računarskim igrama – MET Tech Day.

 

Prvi MET Tech Day je održan na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, gde se prijavilo preko 70 srednjoškolaca iz: ETŠ „Mija Stanimirović“, ETŠ „Nikola Tesla“, Gimnazije „9. maj“, Gimnazije „Bora Stanković“ i Gimnazije „Svetozar Marković“. Srednjoškolci su imali priliku da se upoznaju sa vrhunskim ekspertima: profesorom Igorom Francom, koji je govorio na temu Kako se postaje etički haker?, Aleksandrom Ćosićem i temom Bitcoin je napunio 10 godina. Gde su danas kriptovalute i kuda idu? i asistentom na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, Igorom Sabom koji je pripremio radionicu pod nazivom – Napravi svoju prvu računarsku igru.

 

Nakon održanih predavanja i radionice, srednjoškolci su dobili Sertifikate o uspešno završenom IT seminaru – MET Tech Day, gde su saznali i naučili dosta toga o informacionim tehnologijama, oblasti koja se konstantno razvija i bez koje u današnje vreme ne može da funkcioniše nijedna uspešna kompanija.

 

Uskoro će biti održan i  MET Tech Day-u na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u petak, 07. decembra 2018. godine sa početkom od 11h gde sa nestrpljenjem očekujemo novu grupu polaznika kako bi im preneli znanje iz oblasti IT-a.