Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan iz Niša je i ove godine deo organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, gde su profesori i studenti UM-a kao mentori deo takmičenja – Poslovni izazov. Još jedno takmičenje se održalo u Čačku, gde je bilo oko 100 srednjoškolaca iz jugozapadne Srbije, i koji su imali za zadatu temu da osmisle proizvod ili uslugu koja će doprineti razvoju zimskih sportova.

 

Ispred Univerziteta Metropolitan iz Niša u žiriju je bio direktor centra i profesor Fakulteta informacionih tehnologija, Goran Stamenović, kao i mentori: Milica Mladenović, asistent na Fakultetu za menadžment; Bojana Stojanović, marketing asistent i Ivana  Petrović, marketing menadžer UM-a.

 

Svi mentori UM-a su imali po tri tima koja su vodili. Prva tri mesta su se plasirala dalje u finale takmičenja – Poslovni izazov, a pobedničkom timu bila je mentor Milica Mladenović, asistent Fakulteta za menadžment. Takođe trećeplasiranom timu je bila mentor Ivana Petović, marketing menadžer UM-a iz Niša.

 

Ideja pobedničkog tima je bila ugradnja senzora pored ski staza koji bi, putem aplikacije, skijašima ukazivali na eventualne opasnosti na stazi, a njihov kreativni tim su činili: Draginja, Erna, Strahinja i Aleksandra. Pobednici su bili iz sledećih srednjih škola: „Sveti Ahilije“ iz Arilja, Ekonomsko-trgovinska škole iz Prijepolja, Medicinska škole iz Užica i srednje škole „Dragačevo“ iz Guče.
 

Takmičenje Poslovni izazov, je jedinstveno takmičenje koje pruža učenicima priliku da razviju samopouzdanje, sposobnost kreativnog razmišljanja i timskog rada, kao i ovladavanje komunikacijskim i prezentacijskim veštinama, a Univerzitet Metropolitan sada već tradicionalno podržava ovo takmičenje, kao i talentovane srednjoškolce.