Kreativni centar Univerziteta Metropolitan u Nišu počinje partnerstvo sa poslovnim inkubatorom StartCube. Osnivač ovog poslovnog inkubatora je srpski preduzetnik iz Kanade B. Dragan Janković, direktor poslovnog razvoja kompanije za izradu video igara Digital Shock u Torontu.
 
Kompanija Digital Shock je sarađivala sa svetski poznatim klijentima, uključujući Microsoft, Mercedes, Volvo, Disney, Lego, Gameloft, Blizzard i mnoge druge. Na osnovu višegodišnjeg iskustva u prodaji, digitalnom marketingu i strateškom menadžmentu, gospodin B. Dragan Janković će studentima pružati podršku u vidu praktičnih predavanja, razgovora i smernica o pokretanju i poslovanju sopstvene firme – istraživanju tržišta, pronalaženju klijenata, digitalnom marketingu, kao i u vidu mentorstva i povezivanja sa međunarodnom mrežom klijenata i poslovnih partnera. Ujedno ovo će biti i zvanično predstavljanje partnerstva Kreativnog centra sa poslovnim inkubatorom StartCube.
 
Dragan Janković, osnivač StartCube-a, preselio se u Kanadu kao dete 90-ih godina tokom rata u Jugoslaviji. Njegov san je oduvek bio da se vrati i napravi nešto značajno u svojoj zemlji. U Torontu je osnovao nekoliko kompanija, uključujući i konsultantsku kompaniju za poslovni menadžment Jankovic Consulting, čiji je glavni klijent postala kompanija Digital Shock. Godine 2016. postao je je direktor poslovnog razvoja u Digital Shock-u, a u 2018. godini punopravni partner u kompaniji i glavni izvršni direktor evropske divizije kompanije – Digital Shock EU. Pomogao je mnogim kompanijama da pokrenu uspešne poslove, ko-producirao najistaknutiji niz događaja za umrežavanje rukovodilaca u Torontu, kao mnoge druge međunarodne događaje na globalnom nivou. Pomaganje preduzetnicima i umetnicima da ostvare svoje snove, predstavlja njegovu veliku strast.
 
Misija StartCube poslovnog inkubatora je da stvori globalnu mrežu preduzetnika, umetnika i lidera kako bi podržali brzi rast i rastuće potrebe partnerskih kompanija, poslovnih grupa i ukupne poslovne mreže. StartCube pruža napredan pristup poslovanju kakav zahteva moderno tržište. Uz strateško pozicioniranje mladih, ambicioznih i agilnih preduzetnika širom sveta, StartCube pruža preduzetnicima veći kapacitet za inoviranje i saradnju. Sa ponosom investiraju u ovakve projekte koji grade stabilne, integralne i pouzdane preduzetnike.
 
Vidimo se u Kreativnom centru na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, u četvrtak, 11. aprila od 15:30h da zajedno stvaramo i razvijamo nove, perspektivne ideje, gde će B. Dragan Janković sa studentima razgovarati u vidu neformalnih razgovora i radionica. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.