Pre 120 godina otkriven je lek Aspirin i povodom obeležavanja tog velikog naučnog i medicinskog jubileja kompanija Bayer je pokrenula konkurs za grafički dizajn, u vidu postera sa temom „ASPIRIN® protect – Štiti srce, čuva mozak“. Konkurs je bio otvoren više od mesec dana i konkurencija je bila jaka.
 
Studentkinja druge godine Fakulteta digitalnih umetnosti sa smera Grafički dizajn, Marija Mijatov je predstavila svoj rad, koji je prikazan među 20 najboljih na izložbi u prostorijama оpštine Savski venac. Radovi će uskoro biti objavljeni i na društvenim mrežama kompanije Bayer i koristiće se za izradu njihovog kalendara za 2019. godinu.
 
Pored fakultetskih obaveza, Marija se bavi izradom plakata, logoa i uživa u svemu što je vezano za grafički dizajn. Do sada je učestvovala na mnogim konkursima i radila je plakate i logotipe za restorane i kafiće sa naših prostora.
 
Mariji želimo puno uspeha u budućnosti i još mnogo kreativnih rešenja sa kojima će pobeđivati i biti među najboljim grafičkim dizajnerima.