Uspešno je završena još jedna nedelja mode Serbia Fashion Week, ali ovog puta pod drugačijim okolnostima koje su morale da budu prilagođene trenutnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo i samim tim nazvanoj – Digital Fashion Week Serbia. Kako se ceo program održao u digitalnom formatu, tako je i profesorka Univerziteta Metropolitan, Fakulteta digitalnih umetnosti, dr Milica Slijepčević održala gostujući panel na temu Modnog marketinga sa svojim gostima iz sveta modne industrije.

 

Ponuda i potražnja – makes the world go around and around. Da bi svaki proizvod našao svog kupca mora postojati marketing kako bi se više saznalo o svemu što je u ponudi. Moda je možda najspecifičnija branša za koju treba osmisliti marketing i biti uspešan u svom poslu i upravo je to bila tema SFW panela na YouTube kanalu – Digital Fashion Week Serbia, gde su stručnjaci iz svojih oblasti približili modnom auditorijumu kako treba da izgleda modni marketing.

 

Panel je prošao u znaku savremenih tendencija modnog marketinga, predvođen profesorkom dr Milicom Slijepčević, koja na studijskom programu FDU-a Modni dizajn, na četvrtoj godini i predaje Modni marketing, a koja je bila moderator panela i okupila sjajne goste iz modne industrije za ovu uvek aktuelnu temu: Jelena Pavlović – Textil Užice, Marijana Matić – Afrodita Mode Collection i Nevena Martinović – Confluence Property Management. Pričalo se o trendovima i konkretnim primerima kako biti uspešan u ovoj oblasti, ali i na koji način modni marketing treba izučavati i kasnije primenjivati.

 

Tokom održanog panela u okviru digitalnog SFW, profesorka Slijepčević je kroz giveaway poklonila i svoju knjigu – Modni marketing, savremene tendencije koja je bila nastavak izdanja prve knjige – Modni marketing. Profesorka Slijepčević se u okviru druge knjige o modnom marketingu posvetila istraživanju i praćenju novih trendova u modnoj industriji, na modnom tržištu, kao i u domenu ponašanja potrošača, digitalnih komunikacija i svega onog što se defakto desilo vezano za tu temu i učinilo da knjiga bude aktuelna i izuzetno prihvaćena.

 

 

U nastavku pogledajte ceo snimak digitalnog SFW panela profesorke Univerziteta Metropolitan, dr Milice Slijepčević na temu – Modni marketing.

 

Panel profesorke dr Milice Slijepčević – Modni marketing/Digital Fashion Week Serbia